Етерични масла - Природният начин за поддръжка на обувки


Обувките носят не само нашата индивидуалност, но и отражението на грижата, която им предоставяме. Известни са изключителните свойства на етеричните масла за здравето и красотата на кожата, но тези есенциални съставки могат също така да бъдат използвани за поддържане на обувките в отлично състояние.


Как да използвате етерични масла за поддръжка на обувки?


Етеричните масла са ефективен и естествен начин за поддържане на кожени, текстилни и дори велурени обувки. В началото, почистете внимателно повърхността на обувката, за да премахнете праха и замърсяванията. След това, напоете мека кърпа с малко базово масло като кокосово или слънчогледово, за да подготвите повърхността за прилагане на етеричните масла.


Етерични масла за различни видове обувки: Как да изберете правилното?


За кожени обувки


Лавандуловото етерично масло е идеално за кожени обувки. То има антисептични и антибактериални свойства, които не само предпазват кожата от бактерии и микроби, но и придават приятен аромат. След нанасяне, оставете обувките да почиват, за да се попие етеричното масло.


За текстилни и велурени обувки


За по-нежни материи като текстил и велур, изберете чаено дърво или розмариново етерично масло. Те са леки и деликатни, но същевременно предоставят антисептична защита и приятен аромат. Нанасяйте ги с деликатни кръгови движения и оставете обувките да изсъхнат преди ползване.


Възползвайте се от природата, за да поддържате своите обувки в перфектно състояние. Етеричните масла не само ще ги запазят красиви, но и ще добавят още едно ниво на комфорт и уют при всяко носене.