Домашните пантофи от естествена кожа са се превърнали в един от основните елементи на елегантната  домашна визия както сред жените, така и сред мъжете. Изборът на добър чифт домашни чехли не отнема много време, особено ако пазарувате онлайн. Основните въпроси са качеството и стилният, модерен дизайн. Онлайн магазините предлагат на клиентите огромна гама от модели, така че лесно можете да вземете няколко модерни опции за всеки сезон. В този пост ще отговорим на въпроса на кой материал да се даде предимство – на естествената или на еко кожата?


Какви са предимствата от използването на кожените чехли в сравнение с тези, изработени от синтетични материали?

Кожените чехли са по-добри във всички отношения от изкуствените продукти. Кожата е естествен материал, по-гъвкав и мек от всеки синтетичен материал, така че тя се адаптира много по-добре към всеки тип крак и, в резултат на това, към всеки вид проблем, пред който може да се изправим.

Кожата е дишащ, абсорбиращ и порест материал, така че позволява на стъпалото да диша и абсорбира потта, създавайки постоянно усещане за свежест и комфорт. Благодарение на тези предимства, тя поддържа температурата на краката по-топли през зимата и по-хладни през лятото.

Кожата е по-мека, по-гъвкава и по-здрава от синтетичните материали. Те са склонни да се напукат след много часове на употреба поради гънките, образували се от естествената походка на хората. Ако почиствате кожата на чехлите си с правилните материали, те ще издържат много по-дълго.

Кожените чехли обикновено нямат вътрешни шевове, така че ще избегнете мазоли, рани и мехури, които могат да причинят изкуствените продукти.

Моделите, изработени от естествена кожа, са комфортна и практична опция, която ще ви осигури стил и комфорт всеки ден.
Домашни чехли от изкуствена кожа и техните характеристики

Оригиналните кожени чехли имат своите почитатели, но има и хора, които се застъпват за използването на синтетична кожа, тъй като са за защита на животните. Синтетичните материали обаче също са способни да навредят на околната среда.

Става дума за продукти, изработени от полимерни материали, които са направени с помощта на различни технологии. Синтетичната кожа може да включва и различни добавки, благодарение на които, придобива определени характеристики. Основните предимства на такъв материал включват по-ниската цена.

Що се отнася до качеството на домашните чехли, синтетиката е по-малко удобна и издръжлива. Освен това такива чехли са по-трудни за ремонт и ако бъде извършен такъв, видът може да се промени, за разлика от това, което се случва с оригиналната  естествена кожа.

Друга разлика е еластичността. Синтетичният материал няма да съответства на стъпалото, което затруднява ходенето през деня. Към това трябва да се добави топлината, която причиняват, както и това, че запаряват краката.

Последиците крият риск от размножаване на бактерии и гъбички, водещи до кожни раздразнения.

Оригиналните кожени пантофи, напротив, имат недостатъка, че са по-скъпи, но ако се направи съотношение цена-качество, те отново получават предимство. Чехлите с по-ниско качество ще издържат по-малко време, отколкото чехлите, изработени от естествена кожа.